Competitie & Tornooien


Ben je gedreven en schrik je niet terug om aan een zekere vorm van competitie te doen, dan heb je in Vlaanderen best wel veel mogelijkheden. Alles vindt plaats in een snookerseizoen dat quasi gelijk loopt met de schoolperiode. (september --> juni)

 

Clubtornooien/clubcompetitie

Veel clubs organiseren regelmatig interne tornooien of hebben een eigen clubcompetitie. Hierin kunnen clubspelers met elkaar wedijveren. Als je je aansluit bij een club kan er je gevraagd worden of je  hier graag aan wil deelnemen. Uiteraard ben je vrij hiervoor al of niet te kiezen.

 

Interclub competitie

Hierin gaan clubs onderling het duel aan in de provincie waarin je je hebt aangesloten. Het is een competitievorm met thuiswedstrijden en uitwedstrijden. Hier speel je in een format van 3 tegen 3. Overwegend vinden deze wedstrijden wekelijks plaats.

 

Regionale tornooien (2)

1) Tornooien in jouw provincie waar je jezelf in jouw betreffende categorie (dames/jeugd/veteranen +40 en +50) meet met anderen. In een seizoen vinden meestal een 5-tal tornooien plaats per categorie.  - -   en/of   - -

2) Deelname aan A- of B-ranking tornooien in jouw provincie. Ook hier vinden er per seizoen een 5-tal A-rankings en B-rankings plaats. (voorwaarden tot deelname kunnen soms per provincie verschillen)

 

Het is best mogelijk om aan beide set ups van regionale tornooien deel te nemen. Zo heb je reeds 10 tornooien op jaarbasis.

 

Nationale tornooien

Hier geldt hetzelfde principe zoals bij de regionale tornooien, maar dan op landelijk niveau. De categorieën zijn cadetten, junioren, mannen, dames, +40 en +50. Per categorie vinden er wederom een 5-tal tornooien plaats per seizoen.

 

Belgium Ranking

Dit zijn wederom een 5-tal open ranking tornooien voor alle aangesloten leden in ons land. Telkens worden deze in een andere provincie afgewerkt. Aan de hand van deze ranking tornooien wordt er een 'Belgium Ranking' opgemaakt.

 

Belgisch Kampioenschap

Op basis van jouw gewestelijke, nationale resultaten en/of positie op de Belgium Ranking kan je geselecteerd worden voor dit prestigieus tornooi dat steeds in de maand mei plaats vindt. Mocht je ooit de titel van nationaal kampioen binnen halen, heb je een ticket verzilverd voor het EK snooker in jouw categorie.

 

 

De interclub competities, gewestelijke en nationale tornooien kan je terug vinden op de regionale website van VSF. Eens aangesloten dien je een eigen account aan te vragen bij de VSF en heb je toegang tot 'mijn VSF' op de website in jouw regio. Hier kan je jezelf volledig automatisch inschrijven. Tevens vind je hier nog andere zeer nuttige info.