Stoot


'CONTROLE VAN DE WITTE BAL' vergt techniek, focus, mentale sterkte, timing, gevoel. Alles moet kloppen om de witte bal te laten doen wat jij wil. Eenvoudig? We gaan eerlijk blijven ... niet altijd. Maar laat je niet afschrikken. Want de weg naar meer en meer controle van de witte bal is een weg van vallen en opstaan. Net als al die professionals op tv, vormen wij daar ook geen uitzondering op. Laat je niet ontmoedigen ... practise makes perfect! Be a winner! Prosnooker nodigt u uit om ook eens stil te staan bij de manier waarop je iets uitvoert. Het doorgronden van de dynamica ervan zal je veel bewuster met de witte bal leren omgaan.

 

We halen enkele essentiële punten aan:

 

Maak jezelf bewust van de manier waarop je als speler met de keu naar voor gaat om te stoten. Een goede techniek gaat hand in hand met bewust bezig zijn en voelen. Automatismen ontstaan dan pas als er voldoende herhaling is van shots in training.

 

Werk aan een steeds terugkerende basisbeweging om gevoel en controle te bevorderen, zowel in de voorbereiding als in de uitvoering van de stoot.

 

Vermijd stoten met een intentie om op/naar de witte bal te stoten, maar stoot eerder met een intentie om door wit naar de doelbal te stoten. Dit zorgt voor een betere sturing van de keu en het beter doorgeven van intenties aan de witte bal.

 

Blijf zeker nog aanwezig in de afwerking van de stoot nadat het contact heeft plaatsgevonden met de witte bal. Vertrek van de idee dat de stoot niet eindigt bij het raken van de witte bal, maar pas begint bij het raken van de bal.