Lichaam


Alle lectuur en beeldmateriaal van de laatste decennia om snooker op een informatieve manier tot bij de speler te brengen zijn meestal vertrokken van één welbepaalde invalshoek, of één welbepaalde basis. In veel gevallen wordt er verteld hoe het dient te zijn, maar men zegt er zelden bij waarom. Wij vinden dat dit niet kan. Daarom geven wij hier het hoe en waarom!

 

 Hierbij starten ook wij van een basis, maar we beseffen terdege dat er niet één pose of houding is die de juiste is. Iedereen is anders, dus kan het best zo zijn dat eenzelfde houding heel verschillend gaat aanvoelen bij verschillende spelers.

 

 ENKELE BELANGRIJKE BASISREGELS

 

- Als speler doe je er goed aan om naar jouw eigen lichaam te luisteren en met behulp van  begeleiding te kijken naar de interactie van alle elementen die de houding omvatten.

 

-Zelfs al neem je een houding aan die helemaal niet conform de basis is, maar toch niet storend inwerkt op het resultaat op de tafel, kan je deze gerust behouden.

 

- Vermijd / minimaliseer spanningen of irritaties in de houding want elke spanning of irritatie in het lichaam wordt via de keu doorgegeven aan de bal en kan negatief inwerken op het eindresultaat.