Help, de keu glijdt niet ...


Het overkomt ons allemaal wel eens dat omwille van vochtigheid of koude, of zwetende handen de keu niet wil schuiven. Zeer vervelend. Maar hoe los je dit op? Of is hier niets aan te doen?

 

1. Zorg er zeker voor dat je droge handen hebt. Indien je gemakkelijk zwetende handen hebt, zal je steeds een droge doek bij de hand moeten hebben en deze regelmatig moeten gebruiken. Als er op de locatie zelf veel vocht in de lucht zit, is het raadzaam om met een droge doek de keu regelmatig droog te wrijven.

 

2. Het gebruik van talk kan de keu ook beter doen glijden. Doch talk en vochtigheid gaan niet zo goed samen. Uiteindelijk kan het zelfs afremmen. Onder meer droge omstandigheden is een beetje talk zeker bevorderend.

 

3. Hoogglans wordt soms ook gebruikt. Het is een soort van boenwas die over de keu wordt gespoten of gewreven. Meningen hierover verschillen.

 

4. Knip van een rekbare pleister het middengedeelte weg zodat je enkel 2 plakkers overhoudt. Plak deze op dat gedeelte van de vingers waar de keu over wrijft (binnenkant duim en zijkant wijsvinger). Omwille van de huidskleur vallen ze niet zo erg op en je hebt er zelf geen hinder van.

 

5. Schaf een hele dunne handschoen aan voor de brughand. De keu zal hier altijd ongehinderd over glijden. Het kan zijn dat het even wennen is, omdat de keu niet meer rechtstreeks de hand raakt, en omwille van de handschoen veel sneller schuift dan over de gewone huid.

 

Heb je nog andere ideeën ... stuur ze door. Als ze helpen plaatsen we ze hier bij.