Onderhoud


PLAATSING

 

1. Als je een snookercase hebt, zorg er dan voor dat de keu hier steeds in opgeborgen wordt.

2. Als je de keu langere tijd wegzet, doe dit dan zo recht mogelijk. (80-85°).

3. Laat de keu nooit (zelfs in case) achter in de wagen of op plaatsen waar grote temperatuurverschillen en vochtigheid negatief kunnen inwerken.

4. Als het kan wikkel een doekje rond de tip als je ze in de snookercase plaatst. Dit geeft extra bescherming.

 

HOUT

 

1. Vermijd schuurpapier opdat de keu gemakkelijker over de vingers zou schuiven. Bij veel gebruik laat dit sporen na en komen de nerven nadrukkelijker op de keu te liggen omdat het lichte hout iets zachter is dan de nerven van het hout.


2. Om de keu te reinigen gebruik je eerst een lichte vochtige doek om het vuil van de keu af te wrijven. Gebruik direct daarna een droge doek en wrijf goed na. Je zal meteen voelen hoe zacht de keu glijdt over de vingers.

Doe dit minimum 2 tot 3x per jaar. Je zal versteld staan van het vuil dat van de keu af komt. Probeer wel van de tip weg te blijven omdat het leer van de tip vocht aanzuigt en hierdoor anders gaat reageren.


3. Het vele gebruik en de verandering van temperaturen zorgen ervoor dat het hout af en toe wat gevoed dient te worden. Reinig eerst de keu (natte en droge doek) en wrijf daarna de keu in met lijnzaadolie. Blijf uit de buurt van de tip. Je mag de keu gerust enkele uren of een nacht wegzetten zodat het goed kan intrekken. Daarna wrijf je met een droge doek alles proper. Het hout wordt terug iets donkerder en krijgt hierdoor terug zijn originele volle kleur. De olie zorgt voor zachtheid. De keu is bijna zo goed als nieuw. Dit mag je zeker 1x per jaar doen.