Massaproductie of op maat gemaakt?


Sowieso schaf je best geen snooker keu aan op zicht. Je zou in staat moeten kunnen zijn deze keu te testen en te voelen alvorens een beslissing te nemen. Het moet klikken tussen jou en de keu.

Dat is meteen ook de reden waarom het moeilijk is om een bepaald merk of type keu te adviseren. Het blijft een hele persoonlijke (gevoels)kwestie. Een speler kan een positief gevoel hebben bij een zeer goedkoop exemplaar, of andersom. Smaken en gevoel verschillen nu eenmaal!

 

In principe heb je de keuze om een kant-en-klare snookerkeu aan te schaffen in een winkel, of om deze op maat te laten maken.

In de winkel zal je een hele reeks van snookerkeuen zien. En als er nog de mogelijkheid is om deze ter plaatse te testen, neem dan gerust je tijd hiervoor. Je zal hier vooral veel variatie zien wat betreft het gewicht, de dikte, de kwaliteit van het hout en of het machinaal of met de hand gemaakt is. Logisch dat de prijs dus ook varieert.  Vergewis je er zeker van dat ze wel degelijk recht is en niet krom! Rol de keu over een vlak oppervlak. Ze zou mooi egaal over het oppervlak moeten rollen. Een kleine afwijking hierin is te tolereren. Doch bij een te grote afwijking is onze mening dat deze eigenlijk niet meer verkocht zou mogen worden.

 

EIGEN KEU LATEN MAKEN

 

Wil je het wat persoonlijker aanpakken ga je langs bij iemand met een passie om snooker keuen te maken. De service die je hier krijgt zal zich toch weer iets onderscheiden van de winkelservice. Vermits de keu hier volledig conform jouw vraag gemaakt wordt, heb je mee te beslissen in enkele cruciale zaken waaronder:

 

- de lengte van de keu (afgesteld op jouw lichaamslengte)

- gewichtsverdeling van de keu

- de positie van de afgevlakte kant achteraan in functie van de grip en nerven van de keu

- plaats van de sluiting

- dikte achteraan (grip in de hand)

- balans en totaal gewicht van de keu

- dikte vooraan van de keu

- keuze van tip

- keuze van houtsoort

- keuze van inleg (versiering)


Daarna is het even wachten voordat jij je eigen gepersonaliseerde keu hebt.

Toegegeven, deze optie valt iets duurder uit. Maar je hebt een uniek stuk dat volledig naar jouw wensen is gemaakt en heel veel jaren plezier garandeert. En vermits het hout al enkele jaren heeft gedroogd, mag de keu eigenlijk niet gaan nawerken eens het in een afgeleverd product is omgetoverd.