GripNet zoals er verschillende snookerhoudingen en manieren van stoten zijn, heb je ook verschillende manieren om de keu vast te nemen. Het aspect van het 'voelen' is en blijft belangrijk.

In het voorbeeld waarbij de 'standaard' grip wordt uitgevoerd kan je je dit het beste voorstellen als dat je een hamer in je hand neemt. Bij een keu, net zoals bij een hamer, sluiten de vingers rond de keu zodat je de keu met bijna de gehele binnenkant van de hand voelt.

In de basisgrip omsluit de hand de keu waardoor je aan de zijkant de knokkels mooi in lijn met de keu ziet staan. De pols staat in dat geval mooi recht in het verlengde van de onderarm. Indien dit niet het geval is, zal je ook direct zien dat de lijn van de knokkels niet synchroon met de keu loopt.

  

Je kan zowel met een gesloten of minder gesloten hand de keu vast nemen. Normaal gezien ligt het accent op de voorste 2 vingers (duim en wijsvinger) die de keu omklemmen en de overige vingers die de keu ondersteunen. Soms omsluit de duim zelfs niet mee de keu waardoor de grip vooral gemaakt wordt door de wijsvinger en de overige vingers van de hand. Dit is evenwel niet aan te raden.

  

Bij het uitvoeren van de backswing komen de achterste vingers (richting pink) steeds meer los van de keu en omsluiten ze terug de keu bij een voorwaartse beweging. Als je stoot zal je merken dat het accent van de grip mogelijk verplaatst wordt naar de achterste 3 vingers doordat in de swing de vingers de keu terug vast grijpen.